top of page

Drents Big Vief

De "Drents Big Vief" is een culinaire fietssafari in Drenthe,  geïnspireerd door de Big Five uit Afrika. Met dit project probeer ik niet alleen het belang van biodiversiteit in de agricultuur onder de mens te brengen op een laagdrempelige manier, maar ook thema’s als duurzaamheid, de geschiedenis van de landbouw en natuur-inclusief boeren benadrukken.

 

In de Big Vief komen het Drents Heideschaap, de Groninger Blaarkop, het Drents Hoen, de Bonte Bentheimer en de Nederlandse Landgeit voor. Deze dieren zijn onderdeel van Nederlands Levend Cultureel Erfgoed. Het is van groot belang om hun genetisch materiaal te beschermen, als we een gezonde agricultuur willen behouden in de toekomst.

 

Dit principe breng ik tot de fietser van de safari door ze langs horecagelegenheden te leiden, die werken met producten en vlees van de Big Vief. Want door middel van de dieren te consumeren, kunnen we ze beschermen. Tot slot wil ik ook bewustwording creëren dat een unieke ervaring om de hoek is, waarvan je kan genieten met een minimale voetafdruk, als je maar goed om je heen kijkt.

Drents Big Vief logo
  • Facebook
  • Instagram

De Drents Big Vief fietssafari ontving tijdens de Dutch Design Week 2018 veel media aandacht. Maar daar bleef het niet bij.

Nieuwe Oogst en Binnenstebuiten hebben er mini docu's over gemaakt, de Volkskrant, VICE, Landleven, Happinez, Seasons en Dagblad van het Noorden schreven er artikelen over en bij Spijkers met Koppen werd er live in het radioprogramma over gesproken. Ook Ellen ten Damme sprak haar liefde uit voor de Big Vief tijdens een uitzending van BEAU

Drents Big Vief heeft in 2020 een plek gekregen in de Food100.

Big Vief Volkskrant column
Nieuwe Oogst interview Eytemaheert
Nieuwe Oogst interview Holtinger Schaapskudde
VICE Interview Big Vief
bottom of page