Studio Rosa Dietz is een multidisciplinaire, conceptuele ontwerpstudio van Rosa van der Kamp; een alumni van de Man&Leisure department aan de Design Academy Eindhoven. 

 

Ik probeer een breed scala aan onderwerpen op een gelaagde manier te benaderen en ik betrek de toeschouwer graag op een interactieve manier. 

Als kind was het mijn droom om boerin te worden, en mijn uitgesproken liefde voor dieren is altijd gebleven. Mijn werk speelt veelal in op mijn omgeving en ik gebruik graag alledaagse ervaringen als uitgangspunt.

Ik geniet er van om van het gewone iets buitengewoons te maken.

Studio Rosa Dietz
Studio Rosa Dietz

In 2018 studeerde ik af met twee werken: Drents Big Vief & Stil Leven.

 

De Drents Big Vief fietssafari is sinds 2019 daadwerkelijk te fietsen, en ontving tijdens de Dutch Design Week 2018 veel media aandacht. Maar daar bleef het niet bij.

Nieuwe Oogst en Binnenstebuiten hebben er mini docu's over gemaakt, de Volkskrant, VICE, Landleven, Happinez, Seasons en Dagblad van het Noorden schreven er artikelen over en bij Spijkers met Koppen werd er live in het radioprogramma over gesproken. Ook Ellen ten Damme sprak haar liefde uit voor de Big Vief tijdens een uitzending van BEAU

De Drents Big Vief heeft in 2020 een plek gekregen in de Food100.

Voor Agri Meets Design ging ik met Lucas Mullié en Marije Vogelzang in gesprek over ons werk en onze passies. Wij houden ons namelijk heel graag bezig met voedsel. Maar waarom? En waar dromen we van in de wereld van eten? Bekijk hieronder de mini docu.